Лазерна Стоматология

Предимства на лазерната стоматология
Лазерна стоматология

В тази страница ще засегнем темата за лазерната или с други думи безболезнената стоматология. Също така ще разясним на разбираем език защо в днешни дни все повече пациенти предпочитат манипулация с лезер, пред тази с конвенционалната и до болка позната турбина. Същевременно ще ви запознаем с предимствата и възможностите на високотехнологичният дентален лазер, с който работят стоматолозите от VM DENTAL CENTER Кърджали.

 

Водени от идеята да предоставим професионална диагностика и безболезнено лечение, заложихме на продукти и консумативи предоставени от световни лидери в разработката и прозводството на дентална техника, инструменти, консумативи и аксесоари. Същото се отнася и до избора на дентален лазер, с който извършваме напълно безболезнени процедури. Денталният лазер, с който работим във VM DENTAL CENTER е съобразен със световните стандарти, и е представител на стоматологичните уреди от най-висок клас. За разлика от своите предшественици SYNERON - LITETOUCH er:YAG притежава светлинна вълна с дължина 2890 нанометра и опции за работа с мека и твърда тъкан. Денталните лазери са сложни устройства, които използват светлинната енергия за извършване на множество дентални процедури. С лазер изпитвате много по-малко болка, отколкото с турбина или скалпел, както по време на процедурите, така и след тях. Всъщност лазерът причинява толкова малко болка, даже почти никаква. Доказателство за това е факта, че почти всеки от нашите пациенти предпочита лечение без прилагане на упойка. За разлика от турбината, лазерът не издава стържещи звуци, които дразнят и притесняват толкова много пациенти, както възрастни, така и деца. Лазерната технология изключва всявакъв допир по време на извършваната манипулация. Лазерът предлага по-бърз и по-лесен процесна заздравяване. При процедури извършвани с дентален лазер се избягва подуване и кървене за разлика от същите, но третирани по конвенционалните методи. Лазерът унищожава бактериите и вирусите, често намиращи се в лекуваните области и така се предотвратяват нежелани инфекции. В повечето случаи това означава, че няма нужда от употреба на антибиотици и повторни посещения при стоматолог. Лазерното лечение е най-безопасно при отстраняване на тумори - без разсейване.

Защо да изберем лазерна стоматология?
 • Запазва здравата структура на зъба
 • Убива нежеланите бактерии
 • Значително намалява риска от инфекции
 • Намалява риска от повторни кариеси
 • Едва осезаемо усещане при манипулация
 • Без дразнещи шумове и вибрации
 • По-малка необходимост от инжекции
 • Безконтактно лечение (без допир)
 • По-малко време за манипулация
 • Лечението често не изисква упойка
 • Процедурите се извършват по-бързо
VM DENTAL CENTER
Специализирани стоматологични услуги на изключително високо ниво!

С откриването на VM DENTAL CENTER Кърджали, осъществихме идеята да създадем и развием дентална клиника, която да отговаря изцяло на всички Европейски изисквания и стандарти, свързани с денталната медицина. С общи усилия успяхме да сформирахме професионален екип от сертифицирани и опитни специалисти по дентална стоматология. Успоредно с това обзаведохме клиниката с високотехнологична техника, с която ще отговорим адекватно на всеки клиничен случай от ежедневната ни практика. Един от главните ни приоритети е прецизната диагностика и индивидуален подход при лечението на всеки пациент. При нас можете да разчитате на приятелско отношение, прецизна диагностика и професионално лечение

 

Разглеждайки официалният уеб сайт на клиниката можете да се запознаете подробно с всички предлагани стоматологични услуги, да разгледате галериите или да запазите час и дата за преглед. При посещение във VM DENTAL CENTER Кърджали, пациентите ни получават подробен преглед на устна кухина, прецизна диагностика на заболяването, професионално стоматологично лечение и безболезнени манипулации. Тук е място да споменем, че личната устна хигиена е един от важните фактори за доброто състояние на зъбите. Не умаловажавайте редовното миене на зъбите сутрин и вечер.