Избелване на Зъби

ZOOM! за снежно бели зъби
Избелване на зъби

Избелването на зъби е позната и често практикувана козметична процедура, станала неделима част от съвременната естетична стоматология. В днешни дни избелването е доста срещана манипулация, която се предпочита от много хора, с цел да се постигне ослепителна усмивка. До тази процедура могат да прибягнат не само пушачи, а всички които употребяват червено вино, шоколад и други храни, променящи цвета на зъбния емайл. Отдавна е прието блестящата усмивка изпълнена с бели и здрави зъби, да се смята за символ на интелигентност и успех. Много хора я постигат с помощта на ежедневната хигиена на устната кухина и редовното почистване на зъбния камък. Ако решите, че това не е достатъчно ни потърсете, за да ви посъветваме за алтернативните възможности. Стоматолозите от VM DENTAL CENTER Кърджали ви гарантират бели зъби и блестяща усмивка с помощта на ZOOM!. Избелването на зъби е процедура, при която се възстановява естествения цвят на зъба, но могат да бъдат постигнати дори няколко нюанса по-светъл цвят. Тя е различно ефективна при различните оцветявания. Така например зъбите с жълт нюанс се избелват най-добре, с кафеникав нюанс – относително добре, а зъбите със сив нюанс реагират най-трудно. Короните, фасетите и пломбите не подлежат на избелване. В случай, че имате поставени такива, може да се наложи те да бъдат подменени след избелване. Избелването на зъбите е идеално за хора, които имат здрави зъби. Избелващите системи използват избелващия агент карбамиден пероксид, който реагира с водата и образува водороден пероксид. Водородният пероксид прониква между кристалите на емайла и избелва депонираните в дентина тъмни петна. Процеса по избелване на зъбите се ускорява значително от специалната синя светлина, излъчвана от професионалния ZOOM!. В заключение трябва да поясним, че избелването на зъби е абсолютно безболезнена и безвредна процедура, която подобрява визията на вашата усмивка, но само в слчаите когато манипулацията се извършпва от професионалист стоматолог.

Каква е разликата между двата вида избелване?

Самостоятелното избелване е опасно средство за избелване, защото няма възможност за точно дозиране на гела в устната кухина. Системното неконтролирано използване на избелващ гел може да доведе до трайна свръхчувствителност на зъбите. Има по-слаб избелващ ефект в сравнение с професионалното избелване чрез ZOOM!. Желаният ефект се получава след многократни и продължителни процедури, като обикновено е нужно изключително много време за извършването им.

 

Професионалното избелване на зъби се извършва по съвременна и доказана технология и е точно дозирано от вашия лекар по естетична стоматология. Процедурата се извършва под негово ръководсво и има продължителност колкото един записан час. Ефектът от професионалното избелване е по-продължителен и освен това по-рядко се наблюдава свръхчувствителност.

 

Разлики в цвета на зъбите след избелване.