Естетична Стоматология

Какво означава естетична стоматология?
Естетична стоматология

Щом стане дума за постигане на истинска „холивудска усмивка“, поставянето на порцеланови фасети, почистването на зъбен камък, прилагането на зъбни импланти или избелването на зъби са почти неизбежни процедури. Сигурни сме, че отдавна сте се досетили, че филмовите звезди и моделите от кориците на списанията съвсем не се раждат с толкова правилен зъбен профил или сияйна снежно бяла усмивка. Правилно, стоматолозите са тези, които се грижат за усмивките на звездите и са компетентни, прилагайки натрупаните знания и професионални умения, да превърнат усмивката ви в блестящо и симетрично произведение на изкуството. Естетичната стоматология или т. нар. козметична стоматология, като понятие включва доста обширен периметър от професионални услуги, които са строго индивидуални по своя характер. В някои по-специфични случаи е невъзможно да бъде приложена единствено естетична стоматология за отстраняване на проблеми със зъбите. В такъв случай е необходимо да се постави точна диагноза, след което да се пристъпи към адекватно лечение на заболяването. Практиката показва, че повечето от заболяванията на зъбната кухина са следствие на лоша хигиена. Основна цел на естетичната стоматология е постигане на изящна усмивка с помощта на всички съвременни методи в сферата на денталната медицина. В следващите редове ще разясним подробно какво означава всяка една процедура свързана с естетичната стоматология.

Поставяне на порцеланови фасети

    Поставянето на Порцеланови фасети е една от най-често използваните процедури в съвременната естетична стоматология. Порцелановите фасети или т. нар. (керамични фасети) представляват тънки пластинки изработени от специално обработен медицински порцелан, които се използват за естетично възстановяване на оцветени, разрушени или леко изкривени предни зъби. Порцелановите фасети безупречно възпроизвеждат естествения вид на зъбите, но трябва да се има предвид, че не са подходящи за всеки пациент. Преди да се пристъпи към поставянето им, трябва да бъдат взети под внимание фактори, като: пол, възраст на пациента, форма на лицето, цвят на кожата, цвят на косата, цвят на очите, както и размер, цвят и форма на зъбите. При правилни и редовни грижи за вашите порцеланови фасети те могат да запазят цвета и качествата си повече от десет години.

Избелване на зъби

    Макар и красиви, хармонично подредените ни зъби са уязвими на различни пигментиращи агенти, като: храни, напитки, никотин, вредни условия на работа и др. Процедурата по избелване на зъбите трябва да бъде предшествана от почистването им от отлагания, като: плака и зъбен камък. След прилагане на съответната процедура по механично отстраняване на пигментите спокойно можем да пристъпим към самото избелване. Вземайки предвид многобройните препарати с неясен произход ще ви посъветваме да избягвате самостоятелното избелване в домашни условия, поради съществуващ риск да попаднете на некачествени химични продукти, които могат да навредят съществено на вашето здраве. Професионалните стоматолози от VM DENTAL CENTER съветват избелване на зъби да се извършва от дипломиран стоматолог и в специализиран кабинет по дентална медицина.

Поставяне на зъбни импланти

    Като екип на VM DENTAL CENTER ни мотивира стремежа за постигане на все по-високо професионално ниво при изпълнение на всяко задание. Консумативите и свръх съвременната техника, с които работим ни позволяват да покажем своите умения и да се развиваме в процеса на работа. Тук е ред да отбележим, че имплантите, които прилагаме в естетичната стоматология са разработени и произведени по иновативна технология от ZIMMER. Автентичният им молекулярен строеж изгражда специфична структура, която е изключително безвредна и усвоима от човешкия организъмим, като успоредно с това се доближава максимално до структурата на човешките кости. Повече подробности отнасящи се до поставянето на зъбни импланти можете да научите, като посетите страницата, която описва Имплантологията, като сфера на денталната медицина.
VM DENTAL CENTER
Поставяне на висококачествени зъбни импланти от световният лидер ZIMMER.
Какво споделят пациентите?

Впечатленията от посещението ми във VM DENTAL CENTER Кърджали са повече от положителни. Много дружелюбен колектив от специалисти, които знаят как да превърнат желанието ви в реален резултат. Поставиха ми 3 импланта, които чувствам, като мои истински зъби. Наистина професионални стоматолози! Не почувствах абсолютно никаква болка. Мисля да се отбивам винаги, когато минавам през Кърджали. Дори и да е само, за да ги поздравя.

Йордан Стефанов, Свиленград

Винаги, когато имам повече свободно време се отбивам в VM DENTAL CENTER, за отстраняване на зъбния камък и избелване на зъбите. Това е една наистина модерна дентална клиника, която конкурира повечето стоматологични кабинети в Европа! Отлично подбран екип, който работи изключително внимателно. Препоръчвам денталните им услуги на всички свои приятели. Човек се чувства различно, когато може да се усмихне искрено и да покаже красивата си усмивка.

Джемал Юсуф, Пловдив

От една приятелка разбрах, че отворили нова дентална клиника в нейния квартал. Не мислих много преди да реша да се възползвам от услугите на VM DENTAL CENTER Кърджали. При посещението ми бях посрещнат много дружелюбно. Мечтаех си за бели, прави и симетрични зъби, все пак съм учителка и работя с деца, които обръщат внимание на всичко. След като ми поставиха порцеланови фасети, мога без притеснение да се усмихна и говоря много повече от преди. Спечелиха доверието ми и сега се хваля на всички приятелки с белите си зъби. От мен имат отлична оценка, нека продължават все така!

Петрана Георгиева, Кърджали